Help jouw tuinplanten door de zomer: Essentiële bewateringstips!

29-07-2024

De zomer is in volle gang en dat betekent dat je tuinplanten extra aandacht nodig hebben om te floreren. Terwijl de zon volop schijnt, is water geven een van de belangrijkste taken om jouw groene oase gezond en weelderig te houden. Aangezien regen niet altijd kan rekenen op een stevige aanvoer, moet je zelf aan de slag om je planten voldoende te hydrateren. Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees verder voor onze handige bewateringstips en ontdek de producten die je daarbij kunnen helpen!

Wanneer moet ik mijn planten water geven?

Het tijdstip waarop je je planten water geeft, kan een groot verschil maken. Het beste moment om je tuinplanten van water te voorzien is vroeg in de ochtend. De koelere temperatuur helpt de planten het water beter op te nemen voordat de hitte van de dag toeslaat. Water geven in de middag of avond kan leiden tot verdamping en zelfs verbrande bladeren door de intense zonnestralen. Door je ochtendroutine een beetje aan te passen, geef je je planten de beste start van de dag!

Aanbevolen producten:

  • Gardena Comfort Handspuit: Voor een gelijkmatige en efficiënte bewatering in de vroege ochtend. Deze handspuit biedt een nauwkeurige straalinstelling, ideaal voor het verzorgen van je tuinbedden en planten.
  • Hozelock Multi Spray Lance: Met verschillende sproeistanden voor diverse bewateringsbehoeften, van fijne nevel tot krachtige straal.

De voordelen van druppelirrigatie

Heb je een druk schema en weinig tijd om dagelijks je planten te verzorgen? Overweeg dan om een druppelirrigatiesysteem te installeren. Dit systeem zorgt ervoor dat je planten precies de juiste hoeveelheid water krijgen, zonder dat je zelf veel moeite hoeft te doen. Een druppelirrigatieset bestaat uit een netwerk van slangen en buizen die het water direct bij de wortels van je planten brengen. Dit systeem kan zowel bovengronds als ondergronds worden geïnstalleerd en is een slimme investering voor een gezonde tuin. Bovendien kan het je op de lange termijn ook geld besparen op je waterrekening.

Aanbevolen producten:

  • Gardena Micro-Drip Systeem: Een uitgebreid systeem met alles wat je nodig hebt voor een efficiënte bewatering, inclusief een handige timer voor automatische werking.
  • Talen Tools Druppelirrigatie Set: Deze set biedt flexibele installatieopties en zorgt ervoor dat je planten precies krijgen wat ze nodig hebben, zonder verspilling.

Tip: Zorg ervoor dat je druppelirrigatiesysteem zo wordt ingesteld dat het water direct bij de wortels van je planten komt, en niet op de bladeren. Dit voorkomt verbranding door de zon.

Water geven aan potplanten

Potplanten hebben extra zorg nodig, vooral tijdens de hete zomermaanden. Omdat ze niet direct in de grond staan, kunnen ze sneller last krijgen van droogte en hitte. Zorg ervoor dat de aarde in potten altijd vochtig blijft, maar let op dat er geen stilstaand water in de pot blijft staan. Overmatig water kan de wortels verstikken en leiden tot wortelrot. Kies potten met drainagegaten en overweeg het gebruik van hydrokorrels om het water vast te houden zonder dat de wortels in een drassige bodem staan.

Aanbevolen producten:

  • Elho Green Basics Potten: Deze potten hebben ingebouwde drainagegaten en zijn gemaakt van gerecycled plastic, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie en een duurzame keuze.
  • Pokon Hydrokorrels: Deze korrels helpen het vocht beter vast te houden in de potgrond en voorkomen wortelrot door een optimale luchtvochtigheid.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.